9:00 - 17:00

Luni - Vineri

office@catalogdecase.ro

Arh.Razvan Gologan

0722-69.09.49

021-467.11.35

Compare Listings

Nerespectarea proiectului de autorizare

Nerespectarea proiectului de autorizare

Autorizatie construire primarie

Se intampla destul de des ca beneficiarii, cand incep constructia casei, sa nu respecte un Proiect de Autorizatia de Construire (DTAC) care a fost vizat spre neschimbare de catre primarie cand a eliberat Autorizatia de Constructie. Fie ca este vorba de modificari cu privire la dimensiunile casei, a amplasarii casei in teren, modificari ale planurilor sau ale fatadei sau alipirea de anexe, terase, etc. care nu au fost prevazute in proiect, avem de-a face cu nerespectarea proiectului si prin aceasta o iesire din cadrul autorizatiei.

Este bine de stiut ca un proiect de autorizare care trece prin Primarie si cu care se obtine Autorizatia de Construire este stampilat de catre Primarie cu “VIZAT SPRE NESCHIMBARE”. Aceasta inseamna ca plansele si partea scrisa sunt anexa la Autorizatia de Construire si astfel orice modificare fata de ceea ce este scris sau desenat in aceste documente inseamna lucrari neautorizate.

Beneficiarul  care a facut “mici modificari”, ajunge la final in situatia de a solicita arhitectului de la firma de proiectare care a intocmit proiectul sa participe la receptie sau sa semneze documente prin care se atesta ca a fost respectat proiectul de arhitectura si de structura. Orice proiectant responsabil va observa modificarile aduse si nu va certifica respectarea proiectului cata vreme aceasta ar insemna un FALS. In plus, mai ales in ultima vreme, functionarii primariei au inceput sa fie si ei destul de sensibili la existenta unui referat de buna executie din partea arhitectului sau la semnarea de catre proiectant a procesului verbal de receptie aceasta descarcandu-i intr-un fel de responsabilitate. Astfel se ajunge intr-o situatie foarte dificila pentru beneficiar care poate conduce la reluarea procesului de autorizare, eventual insotita si de o amenda de la Primarie.

Este adevarat ca exista si posibilitatea ca Primaria sa nu solicite nimic de la proiectant si sa nu observe abateri de la proiect sau functionarii sunt “intelegatori” si receptioneaza cladirea, dar cine este dispus sa riste?

Anumite modificari ale proiectului pot fi realizate cu acordul proiectantului sau proiectantilor de specialitate – arhitecti, ingineri structuristi si de instalatii. Acestea se vor exprima prin planse revizute sau Dispozitii de Santier, dar NU trebuie sa intre in contradictie cu prevederile proiectului de Autorizare Vizat spre neschimbare de Primarie.

Prin urmare, varianta cea mai buna este ca inca din faza de proiectare de arhitectura, sa stabiliti cu proiectantii arhitecti si ingineri o varianta de planuri, fatade care sa corepunda cu dorintele Dvs. si sa respectati proiectul casei alese.

Related posts

Cum se citeste un plan de arhitectura

Proiectul trebuie sa asigure informatii complete pentru autorizare si constructie, fara sa lase...

Citeste...

Certificat de Urbanism

Ce este un Certificat de Urbanism (CU)? Certificatul de Urbanism este un act emis de Primarie,...

Citeste...

Stâlpi și centuri de beton armat la casele de cărămidă

Proiectele de case din www.catalogdecase.ro au fost concepute din zidărie, acesta fiind sistemul cu cea mai largă răspândire în România. Am incercat să fac o scurtă prezentare a sistemului constructiv din zidarie portanta confinata.

Citeste...

One thought on “Nerespectarea proiectului de autorizare”

  • Nerespectarea proiectului – noiconstruim

    august 27, 2012 at 9:37 pm

    […] nu este respectat proiectul. Pe intelesul tuturor, puteti gasi explicatii in articolul urmator: Catalogdecase  – Nerespectarea proiectului de autorizare CommentsPowered by Facebook Comments autorizatie de constructie, certificat de urbanism, […]

    Reply

Nume